Economia Regenerarii Patrimoniului
RomanaEnglish

Laborator de idei - detalii idee

Asociatia CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA

propusă de Nicolae Marghiol, Miercuri, 24 Februarie 2010 | Vizualizari: 7931
Locaţia: Naţional/regional

Asociatia CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA

Scurtă prezentare

Asociatia isi propune sa reuneasca aproximativ 81 de sate (comune) traditionale (5 sate/judet), care sa constituie modele de dezvoltare rurala in Romania. Asociatia - CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA isi propune sa "branduiasca" satele membre, promovand astfel patrimoniul local-rural, produsele locale, traditii si obiceiuri populare specifice satelor membre - CELE MAI FRUMOASE DIN ROMANIA.

Beneficiari

sate si comune din Romania.Asociatia noastra se infiinteaza dupa modelul francez "CELE MAI FRUMOASE SATE DIN FRANTA", respectiv dupa modelul belgian "CELE MAI FRUMOASE SATE DIN VALONIA".
Principalele beneficii pentru satele membre:
- a face parte din reteaua nationala – CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA;
- realizarea unei platforme de promovare turistica: site, brosuri, evenimente, promovare nationala si internationala;
- amenajarea de parcari comunale la intrarea in sate;
- realizarea de proiecte si investitii in amenajarea locurilor publice;
- atragerea de fonduri pentru proiectele mari de infrastructura: strazi, alimentare apa, gaze naturale, etc.;
- lansarea de proiecte pilot pentru diversificarea economica – ex – Atelier rural – pentru crearea de locuri de munca in mediul rural;
- consiliere in administratie publica;
- consiliere si atragerea de fonduri pentru conservarea si renovarea patrimoniului localitatii;
- amenajarea de zone de camping, de recreere, sport si agrement;
- realizarea de micro – circuite - CELE MAI FRUMOASE SATE DIN TRANSILVANIA, MARAMURES, BUCOVINA, etc – si promovarea lor in orase; stimularea celor care locuiesc la orase sa-si petreaca weekendurile in sate etc.

Obiective

Obiectivele asociatiei sunt:
- sa valorifice, sa promoveze valorile si frumusetile satelor romanesti;
- sa contribuie la renovarea si conservarea lor;
- promovarea turistica a satelor membre;
- proiecte si investitii pentru dezvoltarea satelor membre;
- lansarea de proiecte pilot - ATELIERE RURALE, PRIMARIA MOBILA, etc.
- diversificarea activitatilor economice, etc.

Parteneri

Ministere: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale;
ONG-uri;
Mass media.

De ce sprijin ai nevoie

1. Identificare sate si parteneri
2. identificare fonduri pentru proiectele asociatiei


Rating-ul ideii:

Obisnuita

Comentarii

Luni, 09 Iunie 2014
Maria spune:
Iubesc satul meu
Luni, 10 Decembrie 2012
Andreas spune:
Vezi proiectul propus: RZxFWAMIJzbr
Sambata, 08 Decembrie 2012
Nadiya spune:
Vezi proiectul propus: GllbQqhMrKFjGvpw
Marti, 04 Octombrie 2011
Marni spune:
Vezi proiectul propus: xqrVIwsGCk
Marti, 02 Martie 2010
Tamara spune:
Doresc sa nominalizez comuna ORLAT din judetul SIBIU, aşezată în depresiunea Cibinului, la 17 km vest de municipiul Sibiu , la o altitudine de 483 m. Comuna este străbătută de râul Cibin, de râul Săcel şi de pârâul Orlăţel,locul confluenţei celor trei ape se află în perimetrul comunei. Localitatea (în dialectul săsesc Awersch-Bleschderf,în germană Winsberg, Ortenbach, în maghiară Orlát, Váralja, Váraljafalu) este una dintre cele mai vechi din Mărginimea Sibiului.După intrarea Transilvaniei în sfera de dominaţie habsburgică, Orlatul devine, începând din 1764 - 1765 sediul Regimentului I Grăniceresc care păzea graniţa Transilvaniei cu Ţara Românească. De numele comunei se leagă viaţa şi activitatea unor personalităţi importante ale României, din perioada antebelică şi postbelică. Aici s-au născut, printre alţii, Julius Bielz (etnograf, colecţionar şi istoric de artă), Ion Pop-Reteganu (folclorist şi scriitor), Octavian Beu (muzicolog), în timp ce scriitorii Ion Agârbiceanu şi Liviu Rebreanu au creat opere de referinţă precum romanele Ion, Ciuleandra şi Crăişorul. Din Orlat puteţi pleca în drumeţii către cea mai înaltă staţiune balneoclimaterică din ţară, Paltiniş(1450m). Mănăstirea Sf. Treime, "Cetatea scurtă" sunt alte puncte de unde vă veţi putea bucura de minunata panoramă a aşezării din Mărginime.
Vineri, 26 Februarie 2010
Oana Lazar spune:
As dori sa nominalizez comuna Danes din judetul Mures si satele din imprejurimi: Stejareni, Cris, Seleus care aprtin de aceasta comuna. Deocamdata nu ma pot gandi la altele dar consider ca acestea merita sa fie in atentia proiectul. Comuna este situate in inima Transilvaniei intr-o zona deluroasa, se întinde pe râul Târnava Mare si se află pe drumul naţional DN 14 Sighişoara - Mediaş în imediata apropiere de Cetatea Medievala de la Sighisoara. Din pacate comuna ca si satele sasesti anexate sufera serios de pe urma migratiei populatiei la orase. Din aceasta cauza sufera si scolile in care au ramas putini elevi si cadre didactice. Unele dintre scoli au fost inchise iar accesul la resurse si servicii este limitat mai ales in satul Stejareni. Multe dintre casele din aceste sate au fost abandonate de sasi iar acum neavand cine sa le reconditioneze sunt pe culmea prabusirii. Fiecare din aceste sate au biserici sasesti care pot fi valorificate. In satul Cris este castelul Bethlen care reconditionat ar reprezenta un punct de atractie forte pentru turisti ceea ce ar atrage mai multe resurse financiare in zona care ar duce la imbunatatirea conditiei de trai a localnicilor, conservarea si dezvoltarea satelor. Dupa cum am mentionat comuna Danes si satele anexate sunt intr-o zona de mare circulatie: la numai 7km este cetatea Medievala de la Sighisoara, la 8km se afla rezervatia naturala de stejari multi-seculari Breite. Ar fi pacat ca aceasta zona sa nu primeasca atentia proiectului. Multumesc. Toate cele bune.
Miercuri, 24 Februarie 2010
marghiol nicolae spune:
PROIECTE PRIORITARE ale asociatiei - 2010: 1. CREAREA UNEI PLATFORME - SUPORT de promovare turistica nationala si internationala a celor MAI FRUMOASE SATE ALE ROMANIEI 2. CREAREA DE CIRCUITE REGIONALE - CELE MAI FRUMOASE SATE DIN MARAMURES, din BANAT, OLTENIA, MUNTENIA, DOBROGEA.. 3. AMENAJAREA DE LOCURI DE AGREMENT (picnic, gratar, terenuri de sport si camping, etc) SI PARCARE COMUNALA IN FIECARE SAT 4. LANSAREA ANULUI TEMATIC - 2010 - ANUL - SI EU AM CRESCUT LA SAT - AMINTIRI DIN COPILARIE 5. EVENIMENTE SUB DENUMIREA - O DUMINICA IN SATELE ROMANIEI - organizarea de 81 de evenimente specifice in fiecare duminica in satele membre 5. PROIECTE PILOT - PRIMARIA MOBILA - facilitarea accesului la servicii in zonle rurale izolate. ATELIERUL RURAL - o sansa la dezvoltare - crearea de locuri de munca prin valorificarea potentialului local - artizanat, industrie, servcii.. 8. Asistenta si formare profesionala 9. Facilitarea accesului internet la sate 10. ATRAGEREA DE FONDURI SI INVESTITII LA SATE 11. PROIECTE PENTRU CONSERVAREA SI DEZVOLTAREA SATELOR TRADITIONALE ROMANESTI
Miercuri, 24 Februarie 2010
marghiol nicolae spune:
Am rugamintea sa nominalizati 5 sate/comune din judetul dvs, precum si criteriile alegerii lor. Satele nominalizate vor fi ulterior invitate sa faca parte din reteaua nationala - CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA.

Galerie foto

test
test


| More
Promoveaza proiectul

Scrie un comentariu
Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aiciScrie o sugestie de proiect
Iniţiatori / parteneri: (obligatoriu)

Iniţiatori / parteneri:

Iniţiatori / parteneri:


Relevanţă pentru dezvoltarea patrimoniului:

Continuitatea proiectului:

Clasificare geografică (obligatoriu)


Ţara (obligatoriu)
Cod anti-spam
If you see this, leave this form field blank and invest in CSS support.
Dacă nu puteţi citi codul, click aiciScrie sugestie îmbunătățire idee
Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aiciOrganizație interesată să preia proiectulScurtă descriere


Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aici

If you see this, leave this form field blank and invest in CSS support.Scrie acțiuni practice
Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aiciUpdate status idee
Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aiciDevino voluntar!
Nume: *
Email: *
Telefon:
Upload CV: *
(format .doc sau .pdf)
Experienţă:
Motivaţie: *
Cod anti-spam (obligatoriu): * Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aici
   

* - câmpurile marcate sunt obligatorii
Adaugă imagini
Nume: *
Email: *
Imagine: *
Descriere:
Cod anti-spam (obligatoriu): * Cod de verificare
Dacă nu puteţi citi codul, click aici
If you see this, leave this form field blank and invest in CSS support.
   

* - câmpurile marcate sunt obligatorii

Inchide fereastra
Newsletter